2013. június 9., vasárnap

Zöldár, 2013 június 09. vasárnap

Hatodik nap

A mai jó hír: a vízmérce adatai szerint délelőtt 10 órakor 794 cm-es vízállással TETŐZÖTT A DUNA SZENTENDRÉNÉL!!! mérce 11 órakor már "csak" 793 cm-t mutatott!
A mobilgát - általam számolt - vízmérce szerinti magassága 835 cm, úgyhogy 41 cm még maradt is a tetejéig!
(Forrás)


Frissítés 14:25 : 12 órakor a vízszint ismét felkúszott 794 cm-re, 13 órakor 795-re (új LNV), aztán 14 órakor ismét vissza 794-re. Szóval tetőzünk.

Frissítés 16:08 : 15 órakor ismét vissza 795-re, 16 órakor pedig 796 cm-re futott a vízszint a mércén. Azt hiszem, eljátszogat még velünk a folyó egy kicsit, de komoly változások már (a Duna részéről) nem lesznek. Ha változás lesz, az már csak a vízszint csökkenése, vagy a töltések kapcsán lehet.

Egyébként bátran kijelenthetem, hogy tetőzött az ár, hiszen a város híroldalán is megjelent már a hír:
"Vasárnap elkezdődött Szentendrén is a tetőzési folyamat, mely előre láthatólag délben éri el a végleges magasságot. Az önkormányzat tájékoztatása szerint a készültség 98%-os, minden havaria helyzetre felkészültek és kézben tudják tartani. A szigeti települések közül sokak nem bírták erővel a heroikus küzdelmet, több helyen gátszakadásokról szóltak a tudósítások. Szentendrén mind a 6.3 km-es védmű stabil, a helyenkénti szivárgásokat az illetékesek elhárítják! A mobil-árvízvédelmi fal több, mint 3 napja küzd a Vén Dunával, aki úgy tűnik, nem tud rajta fogást találni! Hajrá Szentendre!
NE FELEDJÉTEK! SZERETETTEL VÁR MINDENKIT 11.30-KOR DR. DIETZ FERENC EGY FÉL ÓRÁS KÁVÉZÁSRA A GÖRÖG KANCSÓ ÉTTEREM TERASZÁRA!"

Bírta a terhelést
(Térkép)
A korzó régi gátján meglátszanak az elmúlt évek. A gáttalp-szivárgás még nem jelentős, de "szépen" látszik. Remélem, hamar csökken a gátra ható nyomás...
Szivárog a régi gát
(Térkép)

Vasárnap van, ragyogó napsütéses idő. Ilyenkor a sétáló utcán már nyüzsögnek a turisták.
Ma nem lehet bejutni a városba, a bevezető utak le vannak zárva. Ha a boltok bejáratánál nem lennének homokzsákok, akkor is érezni lehetne az árvíz hatását.
Csend van a városban. Most érződik, hogy milyen zaj, folyamatos moraj van a városban hétköznapokon...
Dumtsa J. u. - turisták nélkül
(Térkép)
Az Apor-híd alatt mára az a kis rés is eltűnt, ami tegnap még látszott.
Az Apor-híd ma
(Térkép)
Átázott és szivárog a Bükkös patak jobb partját védő töltés talpa is.
Csorgás a Bükkös-gát oldalában
(Térkép)
A víz alá vezető kerékpárútra festett csapolt sörre még egy kicsit várni kell...
Postás strand
(Térkép)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ezen a blogon embereket várok értelmes beszélgetésre, egymást tiszteletben tartva. Ha ezt értékeled, akkor örülök, hogy itt vagy! Ha nem, akkor kérlek, menj a máshová, a hozzászólásoddal együtt!
Hozzászólásodban légy kedves és segítőkész. Ha pedig vitába szállsz, a témát támadd, ne az embert.